Spännande tillskott till organisationen

Denna vecka börjar vår nya medarbetare Jenny Persson hos oss på Hudiksvallskontoret. Hon kommer senast från en tjänst som Staffing & Recruiting Manager på rekryterings- och bemanningsföretaget Bravura i Sundsvall. Jenny ansluter som utbildningsrådgivare och ser fram emot att arbeta kundnära med kompetensutvecklingsfrågor på Företagsutbildarna.

Aefab ny medlem hos Företagsutbildarna

Vi är glada att hälsa Aefab välkommen som ny medlem hos Företagsutbildarna!

Våra nya medarbetare

Vi välkomnar våra nya medarbetare, Karina Pagard och Jenny Persson!

Karina kommer närmast från Arbetsförmedlingen i Gävle och började hos oss i Sandviken i augusti. Jenny Persson har arbetet som regionchef på Bravura i Sundsvall och börjar på Hudiksvallskontoret i december.

Valbro Trä ny medlem hos Företagsutbildarna

Vi är glada att hälsa Valbo Trä välkommen som ny medlem hos Företagsutbildarna!

Höstens kurser hos Företagsutbildarna för kommuner och offentlig sektor

Nu finns ett antal utbildningar i Företagsutbildarnas kurskatalog med start i höst som riktar sig främst mot tjänstemän och politiker inom kommun och övrig offentlig sektor. Det finns både öppna kurser att anmäla sig till samt utbildningar som inte ännu är datumsatta och som går att skicka in en intresseanmälan om.

Grunden för utbudet är efterfrågan, så vi lyssnar ständigt på marknadens behov och önskemål, både inom privat och offentlig sektor.

Företagsutbildarna certifierat blodgivarföretag

Nu är Företagsutbildarna ett certifierat blodgivarföretag hos Region Gävleborg. Det innebär att våra medarbetare får lämna blod på arbetstid. Det sker tre eller fyra gånger per år, för att hjälpa människor som är skadade eller har drabbats av sjukdomar och behöver blod.

Företagsutbildarna är ett av elva företag i Hudiksvall som certifierats som blodgivare.

Frukostmöte i Hudiksvall 13 juni

Propell Innovation och Företagsutbildarna har ett frukostmöte den 13 juni i Hudiksvall. Föreläsare är Åke Wallbäcks och det kommer handla om pris och värde. Goda kundrelationer och prissättning kan vara motpoler i en förhandling där vissa upplever prissättning som något som stör relationen medan andra upplever priser som ”frid och fröjd” - varför är det så? Finns det saker som mer framgångsrika företag gör kring pris och prissättning än de som inte lyckas?

Cameco AB ny medlem hos Företagsutbildarna

Vi är glada att hälsa Cameco AB välkommen som ny medlem hos Företagsutbildarna! Cameco AB är ett företag med 14 anställda och två verkstäder, en i Sandviken och en i Vika, utanför Falun. Företaget är inriktat på skärande bearbetning i horisontala fleroperationsmaskiner. Just nu är företaget i en expansiv fas och söker efter fler erfarna CNC-operatörer som kan arbeta självständigt från riktning till verklighet.

Ny Påminnelseservice lanseras

Nu lanserar vi Påminnelseservice, en ny förmån för dig som medlem i Företagsutbildarna. Det är en tjänst som ser till att ni i er organisation håller koll på era medarbetares lagstadgade och repetitiva utbildningar och när det är dags att förnya körkort, certifikat och andra intyg eller boka en repetitionsutbildning. Ni får då en påminnelserapport i god tid för att hinna planera för och genomföra ert utbildningsbehov i samverkan med oss.

Företagsutbildarna vinner utbildningsupphandling i Hälsingland

Företagsutbildarna har nyligen vunnit en upphandling avseende utbildning för Hälsinglands utbildningsförbund. Det är ett kommunalförbund bildat av Bollnäs, Nordanstigs och Söderhamns kommuner för att möta studerandes efterfrågan på utbildning inom gymnasieskola, gymnasiesärskola, vuxenutbildning, högskola och yrkesutbildning. Upphandlingen avser personalutbildningar för anställda på förbundet och kommunerna.

Företagsutbildarna på Höga Kusten Företagsmässa

Höga Kusten Företagsmässa anordnas i ett samarbete mellan näringslivet och kommunerna Sollefteå och Kramfors. I år hålls mässan i Kramfors Tennishall den 20-21 april. Jaana Kujala och Erica Grafström från Företagsutbildarnas kontor i Örnsköldsvik kommer att finnas på plats fredag den 20 april kl. 10-16 för att träffa företagare och entreprenörer från regionen.

Kommande frukostmöte om pris och värde

Den 18 april kommer Åke Wallbäcks hålla i ett frukostmöte i Sandviken. Det handlar om pris och värde som företagare. Goda kundrelationer och prissättning kan vara motpoler i en förhandling där vissa upplever prissättning som något som stör relationen medan andra upplever priser som ”frid och fröjd” - varför är det så? Finns det saker som mer framgångsrika företag gör kring pris och prissättning än de som inte lyckas?

Förstärkning hos Företagsutbildarna i Sandviken

Nu kommer en av Företagsutbildarnas utbildningsrådgivare i Hudiksvall, Elvy Jonsnäs, även att arbeta på kontoret i Sandviken två dagar i veckan tillsammans med Maria Eriksson som är regionansvarig och utbildningsrådgivare där.

Domsjö Fabriker har fått jämställdhetspris

Ett av Företagsutbildarnas största medlemsföretag, Domsjö Fabriker, i Örnsköldsvik har vunnit Industrins jämställdhetspris 2018. Juryn ansåg bland annat att företaget har ett metodiskt och långsiktigt jämställdhetsarbete.

Nytt nätverk för VD i familjeägt bolag

Företagsutbildarna har haft sin första träff i vårt nya VD-nätverk. Mötet var mycket uppskattat och gruppen kommer att träffas var tredje månad på varandras företag. Första mötet handlade om sekretessförbindelse och presentation av deltagarna. VD-nätverket syftar till att deltagarna ska vara ett stöd för varandra i yrkesrollen.

Produktionschefer bjuds in till nätverk

Företagsutbildarna jobbar redan med ett antal nätverk som ger företag inom samma bransch möjlighet att träffas regelbundet för att byta erfarenheter med varandra. Nu lanserar vi ett nytt nätverk för produktionschefer.

Nya kurser för kommuner lanseras

Företagsutbildarna lanserar nu flera nya kurser riktade mot kommun och offentlig sektor. De flesta kurser finns både som öppna kurser men kan också anpassas utifrån olika förvaltningars och kommunala bolags behov. Utbildningar som har genomförts, till exempel Möta människor med rättshaveristiskt beteende och Bemanning och optimerad schemaläggning i offentlig sektor, har fått mycket positiva recensioner i våra kursutvärderingar.

Vilket utbildningsbehov har din organisation?

Hjälp Företagsutbildarna att hjälpa dig! Nu lanserar vi en utbildningsenkät där du och din organisation har möjlighet att svara på kommande utbildningsbehov under 2018. Syftet med enkäten är att ge oss bättre uppfattning om vilka kurser våra medlemmar och kunder har behov av - såväl öppna som anpassade utbildningar. Vi vill att den kompetensutveckling som du har behov av ska finnas tillgänglig i vårt kursutbud och det är även möjligt att lämna förslag på egna kurser som inte redan finns hos oss.

Senaste nytt från Företagsutbildarna

Det har under de senaste månaderna hänt en hel del nytt hos Företagsutbildarna. Vi jobbar hela tiden för att effektivisera vårt arbete och förenkla tjänsterna och kontakten med våra kunder. Bland annat har vi en helt ny webbplats sedan ett tag tillbaka, vi har en ny e-postfunktion och är på gång att lansera en praktisk påminnelsetjänst.

Ny utbildning för erfarna chefer och ledare

Under våren kommer den nya utbildningen, Strategisk ledning, starta för första gången som en del i vår ledarskapsakademi. Det är en vidareutbildning för dem som tidigare gått kursen Tydligt ledarskap, eller likvärdig utbildning, och har behov av att fortsätta att utveckla sitt ledarskap och sin strategiska förmåga.