Digital marknadsföring - information, verktyg och workshop

Vill du lära dig hur digital marknadsföring kan bli en naturlig del av ert varumärkesarbete? Under denna 2-dagarsutbildning​ ​kommer du få en bra förståelse för hur ni som företag kan dra nytta av att synas online. Ni fokuserar på branding och rekrytering via Facebook och Linkedin. I workshopen får du en introduktion till verktyget Facebook Business manager. Du lär dig skapa annonser och sk. jobbinlägg, samtidigt som ni utforskar alla möjligheter med verktyget. Under utbildningens andra dag går ni igenom möjligheterna med Google Ads och hur ni som företag kan dra nytta av det på bästa sätt. Under workshopen sätter ni tillsammans med utbildaren upp ett nytt Google Ads-konto, går igenom inställningar och hur man lägger in kampanjstrukturen.

Målgrupp

Du som vill förstå och kunna arbeta med digital marknadsföring på sociala medier och med hjälp av Google-annonser. Inga förkunskaper krävs.

Se till att läsa om vilka förberedelser som krävs inför utbildningen för att kunna använda tiden effektivt med utbildaren.

Innehåll

Dag 1:
-Branding & rekrytering via sociala medier (strategier och möjligheter)
-Workshop: Kom igång med Facebook Business Manager (lär dig skapa annonser, jobbinlägg på Facebook och Linkedin)

Dag 2:
-Hur kan ditt företag dra nytta av Google Ads?
-Workshop: Kom igång med annonsering via Google Ads

Utbildningen är en mix av teori och praktiskt arbete i verktygen där du får chansen att ställa frågor som tar ert digitala marknadsarbete framåt.

Förberedelser inför utbildningen:
-Se till att följande inloggningsuppgifter redo: Facebook (ert privata), Instagram (företagets konto), Linkedin (ert privata) och ert företags Google-konto.

-Kontrollera att ni är administratörer för er Facebooksida, er företagssida på Linkedin och ert Google Ads-konto (om ni redan har ett sådant).

-Om ni inte redan har en Företagssida på Facebook kan ni skapa en sådan. Se instruktioner här: ​https://www.facebook.com/business/pages/set-up

-Om ni inte redan har en Företagssida på Linkedin kan ni skapa en sådan. Se instruktioner här: www.linkedin.com/help/linke...

Omfattning

2 dagar

Kontakt

jenny@foretagsutbildarna.se