Anna, VD Human Resurs, om att vara Adept i Mentorprogrammet 22/23

Mentorprogrammet erbjuder en unik möjlighet för yrkesutveckling och personlig tillväxt. Genom en skräddarsydd matchning med en mentor får deltagarna möjlighet att utforska och lösa utmaningar i sin arbetsvardag. Programmet, framtaget i samverkan med Företagsutbildarna, Örnsköldsviks Industrigrupp och lokala företag, sträcker sig över 9 månader och stärker inte bara individens kompetens utan även nätverket genom möten med adepter och mentorer från olika företag. Läs vidare för att upptäcka hur detta mentorprogram skapar en plattform för personlig och professionell tillväxt enligt en tidigare adept.

Anna Alexandersson, VD på Human resurs, berättare om sina erfarenheter som adept i förra årets upplaga av Mentorprogrammet.

Anna Alexandersson, VD, Human Resurs Företagshälsovård

Berätta om dina erfarenheter som adept, vad var det som inspirerade dig till att delta?

– Jag kände att jag behövde stöd i att fortsätta utvecklas i min yrkesroll och såg möjligheten att göra det genom programmet. Jag hade läst om programmet tidigare och när jag fick mer information lockade det mitt intresse. Träffarna med min mentor har varit utvecklande, då jag fick möjlighet att fokusera på mitt behov, både de jag såg själv och som min mentor identifierade. Även träffarna i grupp, med både adepter och mentorer, var mycket bra och gav utbyte och nätverkande med de andra deltagarna. 

Har mentorprogrammet påverkat din personliga och professionella utveckling under året?

– Absolut. Jag har fått konkreta verktyg att ta med mig i min yrkesroll och jag har också fått tid för att reflektera över både mina styrkor och utvecklingsmöjligheter. 

Vilka fördelar ser du med att vara en adept?

– Fördelarna är att du jobbar utifrån dina egna mål, ditt behov och intresse. Det finns inte en ”färdig” plan som alla följer utan programmet blir individ- och behovsanpassad och tar även hänsyn till om förutsättningarna ändras under året. 

Vad är du mest stolt över kopplade till din deltagande i mentorprogrammet?

– I mitt fall handlade det mycket om att bli tryggare i min chefsroll och få ”stöd” i att lyfta blicken i arbetet. Jag bär med mig de insikter jag fått och kommer fortsätta att jobba vidare med!

Avslutningsvis, finns det något budskap eller råd du skulle vilja ge till blivande adepter som kan hjälpa dem att maximera sin erfarenhet i programmet?

– Det här programmet passar verkligen alla som vill fortsätta att utvecklas och utmanas i sin yrkesroll. 

Läs mer om mentorprogrammet här

Dela denna nyhet via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post