Simatic S7, Service 1 (Siemens)

Simatic S7, Service 1 ger grundläggande kännedom om den elektriska och mekaniska uppbyggnaden av styrsystemet, samt hårdvarukonfiguration och enklare programhantering. Deltagarna kommer att kunna utföra programändringar samt felsöka och testa befintliga Step 7-program. De ska även känna till Simatic S7-systemets uppbyggnad, kapacitet och funktion. Utbildningen ska även ge kunskaper för att lösa mindre automationsuppgifter.

Utbildningen vänder sig till dig som arbetar med montage, drift och underhåll som även behöver kunna göra mindre programändringar.

Målgrupp

• Utbildningen vänder sig till de som arbetar med montage, drift och underhåll som även behöver kunna göra mindre programändringar.

• Utbildningen ger grundläggande kännedom om den elektriska och mekaniska uppbyggnaden av styrsystemet, samt hårdvarukonfiguration och enklare programhantering. Deltagarna kommer att kunna utföra programändringar samt felsöka och testa befintliga Step 7-program. De ska även känna till Simatic S7-systemets uppbyggnad, kapacitet och funktion. Utbildningen ska även ge kunskaper för att lösa mindre automationsuppgifter.

Innehåll

· Systemen i Simatic S7-serien
· Uppbyggnad, montage och inkoppling
· Programvaran Step 7, installation och licenshantering
· Simatic Manager, projektuppbyggnad
· Konfigurering och parametrering av hårdvaran
· Symbolisk adressering · Idrifttagning och underhåll
· Programmeringsverktyget Step 7
· Enklare programmering med binära och digitala funktioner
· Enklare felsökning med Monitor/Modify och referensdata
· Omförtrådning och blockjämförelse
· Utskrift och arkivering av program

Omfattning

5 dagar

Kontakt

För mer information kontakta oss