Hösten 2023 hos Företagsutbildarna

Lena Ilic Mattsson delar insikter om våra utbildningar och nyheter!

Vi är tillbaka från semestern och peppad på vad hösten har att erbjuda! Vi tar tempen på Lena Ilic Mattsson, Affärsområdeschef hos oss på Företagsutbildarna.

Hur kan ett samarbete med Företagsutbildarna se ut?  

– Alla företag är välkomna till oss oavsett om man är medlem eller icke medlem. Vi har sett att det finns en missuppfattning om att man inte kan anlita oss om man inte är medlem, men det stämmer alltså inte. Vi riktar oss till alla företag i alla branscher! 

Vilka utbildningsområden är mest attraktiv just nu? 

– Hösten brukar vara ”högsäsong” för ledarskapsutbildningar. Vi ser att ”Ny som chef” och ”Att leda utan att vara chef” är väldigt populära just nu! Men säkerhetsutbildningar, främst truck går nästan alltid varm.  

  Vissa branscher är inne i en lågkonjunktur, har du märkt att det påverkar företagens utbildningsbehov?

– Ja, vissa företag drar i handbromsen när det kommer till utbildning. Andra, som har möjlighet, passar på att investera i kompetenshöjande insatser till medarbetarna när tiden finns.  

Hur skulle du beskriva Företagsutbildarna som samarbetspartner? 

– Vi strävar efter långsiktiga och lyckosamma partnerskap. De företag som är mest nöjda med vårat samarbete är de som vi har jobbat nära med under en längre period. Då kan vi kliva in på ett mer coachande sätt och också förekomma och ligga steget före inom vissa utbildningsområden.  

Vilka utbildningsområden är mest attraktiv just nu? Är det samma som tidigare eller något nytt som sticker ut? 

– Det är olika i olika regioner. I Örnsköldsvik till exempel ser vi ett stort behov av säkerhetsutbildningar då industrin går väldigt bra och man nyanställer många. I Sandviken känner vi fortfarande av en generell eftersläpning inom de flesta utbildningarna, efter Corona.

Hur ser fördelningen mellan öppna- och uppdragsutbildningar ut? 

– Genom åren har vi sett att uppdragsutbildningarna har ökat i popularitet. Där har företagen möjlighet att, efter önskemål, skräddarsy utbildningen gällande exempelvis, tid, datum och plats.  Öppna utbildningar passar vissa företag bättre. Med öppen utbildning har företag möjlighet att anmäla en eller ett fåtal personer samt få ett kunskapsbyte med personer på liknande positioner i andra företag.  

Finns det några nyheter hos företagsutbildarna inför Hösten 2023? 

– Ja, en stor nyhet är att vår nya VD, Tobias Bunne, började hos oss den 4 september!

Dela denna nyhet via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post